Završen veliki broj projekata koji unaprjeđuju prometnu infrastrukturu

Općina Čitluk u protekla nešto više od dva mjeseca intenzivno je radila na unaprjeđenju prometne infrastrukture na svom području.

Od početka listopada do danas Općina Čitluk je u suradnji s resornim županijskim ministarstvom, JP Broting i žiteljima općine Čitluk realizirala projekte koji su unaprijedili prometnu infrastrukturu u dijelovima petnaestak različitih mjesnih zajednica.

Tako je u spomenutom razdoblju primjerice asfaltiran pristup sa zapadne strane Športsko rekreacijskom centru Krstine, a u isto razdoblju uređen je i pristup područnoj osnovnoj školi u Dobrom Selu. Također, u protekla dva mjeseca Općina Čitluk realizirala je projekte na različitim kategorijama prometnica u Blizancima, završila jednu od faza rekonstrukcije ceste Dragićina – Čerin,te je financirala ili sufinancirala projekte kroz koje su uređeni pristupi obiteljskim kućama na području Bijakovića, Donjeg Velikog i Donjeg Malog Ograđenika, Gornje Blatnice, Krehin Graca, Tepčića i Biletića.

U navedenom razdoblju odvijala se i rekonstrukcija ceste Donja Blatnica – Gornji Hamzići. U okviru ovog projekta, na prometnici u središtu Gornjih Hamzićima u ovom trenutku izvode se radovi na sanaciji zavoja koji je zbog svoje konfiguracije imao smanjenu preglednost, a nakon završetka radova ovaj zavoj će biti značajno proširen i sa novoizgrađenim zidovima.

Značajan projekt jučer je završen i u Gradnićima u kojima je asfaltirana cesta u blizini mjesnog groblja. Asfaltiranjem ove ceste smanjena je mogućnost gužvi u ovom dijelu Gradnića jer novoasfaltirana cesta može poslužiti za pristup groblju, no to ne znači da se slični projekti nače nastaviti i u sljedećoj godini.

U sljedećoj godini bit će završen kružni tok u Vionici, kao i uređenje pristupa crkvi sv. Stjepana u Čerinu, a sa ulaganjima u prometnu infrastrukturu Općina Čitluk će u 2019. godini nastaviti i kroz nove projekte.