Završena četvrta faza projekta rekonstrukcije vodovodne mreže u Broćanskoj ulici

Asfaltiranjem 500 metara prometnice u Broćanskoj ulici jučer je završena četvrta faza projekta rekonstrukcije vodoopskrbne mreže u ovom dijelu Čitlučkog polja.

Na početku četvrte faze projekta djelatnici JP Broćanac d.o.o. Čitluk zamijenili su stare vodovodne cijevi novim cijevima od nehrđajućeg čelika, a jučer su djelatnici poduzeća Putovi d.o.o. Grude završili asfaltiranje prometnice na dionici na kojoj je izvršena zamjena cijevi.

Vrijednost radova obavljenih u četvrtoj fazi projekta iznosi 170.000 KM. Investitori u navedenom projektu bili su Općina Čitluk, JP Broćanac i JP Broting, koji su zajedno s Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HNŽ osigurali sredstva za dosadašnje radove.

Inače, u tri ranije faze ovog projekta novim cijevima je zamijenjeno 1.500 metara starih plastičnih cijevi i izvršena prateća rekonstrukcija prometnice, za što je utrošeno nešto više od 500.000 KM.

– Cilj nam je sve dotrajale PVC cijevi zamijeniti novim, mnogo otpornijim kako bismo osigurali kvalitetniju i kontinuiranu opskrbe sjeverozapadnog dijela općine vodom za piće i ostale potrebe. Vjerujem kako ćemo kroz koju godinu uspjeti zamijeniti i preostali dio starog cjevovoda sve do bazena u Gornjim Ograđenicima – izjavio je Željko Dugandžić, direktor čitlučkog JP Broćanac uz napomenu da je u dosadašnje četiri faze rekonstrukcije distribucijskog cjevovoda uloženo oko 700.000 KM.